27 Mart 2009 Cuma

Rodi İle Boyner Farkı

Rodi Jean outlet ürünlerin değişimi olmadığını iddia ediyor , Boyner ise ürünü alıyor , sahip çıkıyor , ister değiştiriyor , istersede bedeli kadar çek veriyor.

Helal olsun Boyner'e..



26 Mart 2009 Perşembe

Geçen Yılki Rodi Macerası

İzmir'den bize ulaşan bir ziyaretçimizin şikayet mail'i şu şekildedir:




2008 yılında aldığım Rodi Jean ürününde aldıktan 2 ay sonra defo oluştu ( dikiş kayması ). Kendisi ile ilgilenecek yetkili bir merci bulamadığımdan herhangi bir çözüme ulaştıramadan ürünü başkasına verdim. Birdaha rodi mi ? Asla..


Asuman Karaköse

İzmir

Ah Rodi Ah

Rodi Jean'den 20 TL'ye aldığım hırkayı özüründen dolayı 3 kez kargoya verdim. Rodi'ye gönderdim. Aşağıdaki makbuzlarda kargo masrafı görülmektedir.Rodi ısrarla ürününe sahip çıkmamaktadır.


19 Mart 2009 Perşembe

Rodi Jean A-city Alışveriş Merkezi

Ankara'dan bir ziyaretçimizin yolladığı şikayet mail'ini sizlerle paylaşıyoruz.

Ankara A-City'de bulunan Rodi Jean'den ( Öz Tercan Teks. İnş . Gıda. San. Tic. Ltd . Şti. ) 18 - 03 - 2009 da yaptığım 40 TL'lik alışverişi 1 gün sonra değişim talebinde bulunduk. Olumsuz yanıt aldık. Rodi Jean Malı satana kadar güler yüzlü , sattıktan sonra kesinlikle tanımıyor! Fişide size gönderiyorum , sitenizde yayınlayın ve Rodi'nin ilgisizliğine dikkat çekin.

Rodi Özbekistan

Özbekistan'ın Taşkent şehrinden bize ulaşan bir ziyaretçimiz , orada yeni açılan Rodi Jean mağazasından bir ürün aldığını , kısa sürede deforme olduğunu ve muhattap olacak birisi bulamadığını ( mağazada ilgilenilmediğini ) bize bildirdi. Bizde kendisine Rodi'den uzak durmasını tembihleyerek , bundan sonraki alışverişlerinde daha dikkatli olmasını söyledik.

13 Mart 2009 Cuma

Rodi Kot

Bir ziyaretçimizden gelen şikayet maili şu şekilde :

Boyner mağazasından aldığım kot pantolon fermuarı 2. gün bozuldu. Kusuru bende buldular , hiç birşey yapmadılar! Ücret karşılığı terzide yaptırdım.

Bu böyle olmamalıydı...

12 Mart 2009 Perşembe

Rodi İle Kesişen Yol

Herşey Kızılay YKM mağazasından almamam gereken rodi ürününü almamla başladı... İndirim sezonu yaklaşık 20 TL'ye aldığım hırka , 3 ay içinde deforme oldu. Firmanın adresine kargo ile ürünü gönderdim. 10 Gün sonra aynı ürünü ütüleyip göndermişler. Bende aynı gün kargo ile onlara ürünü geri gönderdim. Tüm bu işlemlerin bana maliyetine gelince

Hırka bedeli : 20 TL

Birinci kargo bedeli : 10 TL

İkinci kargo bedeli : 10 TL

Totalde : 40 TL


Siz siz olun sıkıntı ve stres yaşamak istemiyorsanız rodi markalı tüm ürünlerden uzak durun...


Oktay Şahin GSM : 0533 440 71 16

Rodiden Uzak Durun

Kendinize birkaç iyilik yapın.

Spor Yapın.

Sigarayı Azaltın.

İçkiden ve Rodi'den Uzak Durun...

Rodi Spor Giyim

Spor giyimi seven birisi olarak çeşitli marka ürünleri kullanmaktayım. Bugüne dek yerli ve yabancı firma ürünlerini nihayi tüketici olarak çok kullandım. Fakat Rodi ile yaşadığım sorunlardan dolayı bu marka ürünlerden mümkün olduğunca uzak durmanızı tavsiye ederim.

Rodi Şikayet

YKM Kızılay mağazasından almış olduğum ürünü değişimi için size göndermiştim. Ek yazıda belirttiğiniz bilirkişi(!!!) raporuna göre hata tespit edilmemiş(ütülenip tekrar gönderilmiş) . 27 Şubat 2009 tarihinde sürat kargo ile 9.00 TL masraf edip gönderdiğim ürünü sizden 11 Mart 2009 yurt içi kargo vasıtası ile aldım.

Yine duramadım 9.00 TL daha masraf edip ürünü aynı gün size gönderiyorum. Bu arada toplam yaklaşık masrafım 20.00 TL’ye yaklaştı. Yani sizin 5.00 TL etmeyen ürününüze 4 kat fazla masraf yaptım. Ekteki o bilirkişi (!!!) raporuna göre hata bulunmayan ürün bana göre hatalı ( sol taraf fermuar büzüşmesi ) üstelik üretim hatalı. Kullanıcı hatası yok.

UZUN LAFIN TELGRAFI

*Bu ürünü alın bilirkişiye verin.

Veya

*Bünyenizde çalışan herhangi birine verin

Veya

*Layık olduğu yer olan en yakın konteynıra bırakın.

Not : Bundan sonra ürünlerinizin reklamını büyük bir gayretle her platformda yapacağım.